- -
UPV
 
Inici UPV :: Plànol Botànic
banner UPV

La Universitat Politècnica de València posseeix una riquesa patrimonial la configuració de la qual no sols depèn dels seus béns artístics, vinculats al Campus Escultòric i al Fons d’Art, sinó també de la pròpia diversitat, de la seua arquitectura. Tanmateix, i amb independència del seu valor intrínsec, aquest patrimoni es veu qualitativament augmentat per l’entorn en què s’ubica. Un entorn que des de fa dècades ha intentat establir un equilibrat diàleg paisatgístic a través del qual s’ha cercat generar un espai que fóra habitable en el sentit més ple.

Els 106.000 m² de zones verdes que té la nostra Universitat, una sisena part de la superfície total dels tres campus (Alcoi, Gandia i Vera), ens ofereixen un ampli patrimoni natural que resulta acollidor des de perspectives urbanístiques, estètiques i mediambientals. Respecte d’això, els més de 2.300 arbres existents, pertanyents a quasi 200 espècies diferents originàries dels cinc continents, constitueixen un conjunt botànic que singularitza el nostre medi físic. Curiosament, la importància d’aquesta realitat, en la qual plantes i arbustos es conjuguen amb arbres i espais enjardinats, no havia sigut objecte fins al moment d’una adequada i exhaustiva catalogació.

Per mitjà del present treball de recopilació i informació botànica sobre els nostres jardins i àrees verdes, s’ha pretès elaborar una guia que facilitara de forma àgil i còmoda la identificació i el reconeixement dels arbres que poblen el campus de Vera. Amb això, no sols s’ha volgut crear una útil eina didàctica destinada a un important sector dels nostres alumnes, sinó també contribuir al fet que qui ens visita o qui dia a dia fa possible que la Universitat siga una realitat, puga tenir un major coneixement del seu entorn més pròxim.

La meua felicitació, per això, als professors que amb la seua dedicació han contribuït a fer que aquesta guia s’haja pogut editar; felicitació que, així mateix, desitge fer extensiva al personal de serveis i manteniment que amb el seu esforç, moltes vegades anònim, han aconseguit que els nostres jardins es convertisquen en llocs que afavoreixen la convivència i estimulen molt positivament el nostre treball.

Juan Juliá Igual
Rector de la Universitat Politècnica de València


Crèdits






EMAS upv